HTML

BoncoldA

A blogom az élet apró-cseprő dolgairól, vagy éppen hatalmas felfedezéseiről szól az önismeret tengerén egy két érdekes story-val fűszerezve.Jó utat! :)

Friss topikok

Linkblog

2010.02.16. 23:34 BoncoldA

A Férfi és a Nő

A Férfi és a Nő...


  Milyen is egy igazi Nő, vagy egy igazi Férfi? Jó kérdés. Vajon egy nőt mi tesz Nővé? És egy férfi mitől lesz Férfi? Alapvetően mindenkinek mást jelentenek ezek a kifejezések. Természetesen nekem is meg van a saját véleményem. Gyakran elég, ha valaki jól néz ki és egyesek máris Adoniszi vagyVénuszi titulusba emelik. Szerintem ennél azért egy kicsit több kell. Persze a külsőségek is épp olyan fontosak, mert ne mondja nekem senki, hogy úgy megy oda ismerkedni egyik ember a másikhoz, hogy: „De szép lelked van!”. Szóval, igen, fontos hogy az illető adjon magára, de ez megint csak ízlés dolga. Attól hogy szép, még lehet rettentő ostoba, felvállalhatatlan, vagy épp savval sem levakarható vignetta. Szerintem mindenkinek volt „szerencséje” ilyen alakokhoz. Azt hiszem az az igazán fontos, hogy valamiféle személyre szabott ideálnak feleljen meg az adott személy, ami miatt a továbbiakban úgy beszélhet róla, hogy „a Nő” vagy „a Férfi”.

Valójában nincs is sok különbség Nő és Férfi között, hiszen gondoljunk csak bele, mind a két esetben valaki olyanról beszélünk, akire fel lehet nézni. Lényegében a továbbiakban beszélhetnénk róluk gyűjtőfogalomban is: az Ember. Aki intelligens, de nem kérkedik vele. Mert ugye ismerünk néhány, ilyen estre tökéletesen ráhúzható szösszenetet, pl.: „Nem mindegy, hogy egy okos ember hülyéskedik, vagy egy hülye okoskodik”. Pedig nem is olyan éles a választóvonal a kettő között. Vagy aki büszke arra, amije van, de nem kihívó. Ez pedig sok esetben csak attól függ, hogy az egyén saját erejéből jutott e odáig ahol tart, vagy apuci anyuci a popsija alá tolta a dolgokat. Ugyanis messziről szaglik az a lenyűgözően magas szintre fejlesztett beképzeltség, ami az utóbbiakra jellemző. Ezt azonban nem szabad összetéveszteni az egoizmussal vagy az önbizalommal. Ez utóbbi önmagában nem szorul magyarázatra, általánosságban véve csak előny, ha valaki rendelkezik vele. Viszont, aki beképzelt az többnek hiszi magát, mint ami valójában, míg az egoizmus csupán az én központúság mértékének kifejezésére szolgáló szavak egyike és nem hordozza magában, hogy az illetőnek önértékelési problémái lennének. Ha valaki tudja értékelni amije van, bár büszke rá, nem fog vele dicsekedni, mert nem veszi természetesnek. Csak tudja hova tegye magát. Valahogy így működik ez a párkapcsolatok terén is. Mikor van valakink, akire büszkék vagyunk, mutogatnánk, de nem visszük túlzásba, mert félünk, hogy elveszítjük, hiszen tisztán látjuk, milyen ajándékot őrzünk. Vagy vegyük csak a megbízhatóságot, ez is éppúgy fontos Nőnél és Férfinál is. De folytathatnám a felsorolást még számtalan kifejezéssel, mint őszinteség, lojalitás, empátia, vagy csak legyen megértő, kedves, hiteles, vagy kreatív, talpraesett és érezzük mellette biztonságban magunkat. De néha elég az is, ha csak épp annyira bolond, mint mi.

Most is, mint sok más élethelyzetben az embernek könnyebben ugranak be negatív kifejezések, hogy milyen ne legyen az Ember, Nő vagy Férfi. De gyakran attól, hogy tudjuk, mit utálunk , még nem biztosíték arra, hogy felismerjük azt is, amit szeretünk. Gondoljuk végig tiszta fejjel, nálunk mik élveznek prioritást. Nem kell tökéletesnek lennie, elég hogy „csak” legyen nyitott a haladásra, a fejlődésre. Elvégre egy igazi Nő sem biztos, hogy el tudja végezni a tipikus sztereotípiáknak megfelelő „női” munkákat, de szándékában áll és feltalálja magát. Mint ahogy lehet, hogy egy férfi sem tud villanyt szerelni, de nem esik kétségbe, ha sötétségbe borul a lakás.

 

Egy Férfi annyiban különbözik talán a Nőtől, hogy erős kezével átkarolva menedéket nyújt a Nőnek, mint egy erőd, ami megvédi törékeny testét a gyötrelmektől, míg a Nő akár csak egy puha, meleg takaró, hozzásimulva a Férfi törékeny lelkét óvja meg.

 

Mikor egy Nő egy Férfi mellett sétál az utcán, azt érezi, hogy könnyedén át tudná ölelni az egész világot, mert megbecsülik egymást és oda-vissza alapon működik a kapcsolatunk.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://boncolda.blog.hu/api/trackback/id/tr331765001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása